assyriskapoesi

Alla inlägg under juni 2010

Av Robin - 1 juni 2010 14:14


Jag tog en dag ledigt från det mesta idag, och på fritiden handlar det mesta om fotboll. Därför dröjde det inte länge förrän första tanken på Södertälje Fotbollsarena dök upp i skallen; snart är det dags.


Det går egentligen ganska snabbt att sammanfatta läget inför årets första derby: Båda lagen har lika mycket poäng och båda anser att de borde haft mer. Skillnaden ligger egentligen mest i förklaringarna till varför poängen inte trillat in i samma stabila takt som det förutspåddes. Assyriska har skyllt på sina skador och Syrianska har skyllt på oflyt. Var hamnar vi? Jo, i det faktum att Assyriskas skador har minskat och därmed finns inget mer att riktigt skylla på. Syrianska? Ja, om deras oflyt tagit slut vet väl ingen förrän säsongen är klar och summerad antar jag. Bortförklaringarna som givits tror jag i just denna match talar för Assyriska - nu när spelarna börjar komma tillbaka kan man intala sig själv att förlusterna som kommit bara kom på grund av skadorna, och nu när alla är friska och krya finns det ingen möjlighet till en missad trepoängare. Syrianska har det betydligt värre, då deras oflyt aldrig officiellt kan blåsa bort - där kommer de alltid befinna sig i någon slags gråzon.


Bortser man från de psykologiska aspekterna går det dock inte att hävda någonting annat än att Syrianska spelmässigt sett betydligt vassare ut än Assyriska. Anfallsspelet känns rätt så självklart för dom, då de verkar veta exakt vad som ska göras och när detta ska göras. Assyriskas anfallsspel har snarare handlat om individuell skicklighet, men kanske blir det bättre nu när ett kantspel kanske kan komma igång? Om det är fördel Syrianska återstår dock ändå att se - då deras försvar läckt en del på grund av individuella misstag. Syrianska måste minimera dessa misstag, och kanske görs detta i en så vitkig match som ett derby? Eller ökar de i takt med nervositeten?


Intressant fajt kommer det bli mellan Ceyhun Eris och Besim Kunic - båda offensiva mittfältarna står på fem mål. Anfallarna Peter Ijeh och Göran Marklund har båda gjort tre mål var. Någon som börjar ana vilka matchvinnarna kan bli? De två positionerna verkar bli avgörande för att få till mål i matchen.


De flesta skotten kommer också de från Ceyhun och Göran i Assyriska - 25 respektive 18. Ännu ett hopp ner till Nahir Besara på 11 skott. Och i Syrianska? Ja, naturligtvis Kunic och Ijeh i topp: 20 och 17 avfyrade skott.


Egentligen kan man gissa även inhopparna utifrån statistiken. Såväl Mattias Genc som Dinko Felic har bytts in i 7 av 9 matcher denna säsong. Att Felic byts in känns troligt, men att Genc får göra det med Eddie, Göran, Xhevdet och "Thorsten" som anfallsalternativ känns lite mer avlägset.


Nåväl - återkommer under de närmsta dagarna med taktiksnack. Hur ska vi egentligen ställa upp?


Glöm inte att rösta på den nya frågan till vänster. Nu tänkte jag fortsätta min endagssemester, innan jag imorgon skjuter skallen av mig själv på lunchen i skolan efter att ha lyssnat på än fler tyskaredovisningar. Jag kommer drömma mardrömmar om dessa under en lång tid framöver. "Deutschland. Deutschland ist..."

Skapa flashcards